When Women Thrive
En jämn könsfördelning är ytterst viktig inom sektorn för finansiella tjänster

”I en era där företag som erbjuder finansiella tjänster står inför ökad konkurrens från nya parter på marknaden, ett rigoröst regelverk och utmaningen att uppnå tillväxt i en miljö med låg ränta är det mycket viktigt att bygga in bättre innovation och flexibilitet i arbetskraften. En proaktiv inställning till en jämn könsfördelning kommer att bredda talangpoolen och förbättra arbetsplatskulturen och hjälpa företag som erbjuder finansiella tjänster att blomstra i framtiden.”  — Nigel Carter, Partner and Global Leader Mercer, Financial Services Industry

Att övervägande delen av de ledande befattningarna i företag som erbjuder finansiella tjänster innehas av män är ett symtom på ett större problem. Alltför strikta kriterier för befordran, föråldrade ledarskapsmodeller, orubbliga arbetsrutiner och partiskhet i talanghanteringen bidrar till en ojämn könsfördelning och belyser ett erkänt behov av förbättrade värden och beteenden. Att ta tag i dessa problem är inte bara ”rätt sak att göra”, det gynnar dessutom organisationen, dess anställda, kunder och investerare. En jämn könsfördelning kan hjälpa organisationer att:

  1. ha en positiv inverkan på kultur, uppträdande och risk,
  2. förbättra kundkontakten,
  3. ta tillvara ny kompetens som leder till framtida tillväxt, och
  4. ha tillgång till en bredare talangpool.

Med användning av data från vår globala rapport ”When Women Thrive, Businesses Thrive” undersöker vår Financial Services Perspective den aktuella representationen av kvinnor på alla nivåer i sektorn för finansiella tjänster.

As career level rises, female representation severely declines. How does your female pipeline compare?

Representation av anställda kvinnor och män på alla nivåer


Förutom en studie av den aktuella representationen inkluderas framtida projektioner och branschspecifika fynd och rekommendationer för att hjälpa organisationer kartlägga sin egen resa mot en jämn könsfördelning. Nu är det dags att agera.

Ladda ner ditt exemplar av Financial Services Perspective

Fyll i dina uppgifter nedan för att få 'When Women Thrive, Financial Services Perspective' betänkande.
*Obligatoriska fält