Framgång på en snabb marknad med M&A due diligence


Private equity-köpare måste kunna handla snabbt, flexibelt och säkert för att hålla takten med säljarna. Även om marknadsdynamiken gynnar säljarna kräver det en hel del för att kunna förverkliga en affärs fulla potential. Mercer är unikt kvalificerade för att hjälpa private equity-företag, oavsett om det gäller att köpa eller sälja, att reagera snabbt och nå framgång på dagens snabbrörliga marknad.

Mercer förstår kravet på snabba affärer

Finansiella köpare som skaffar kapital har en enorm press att identifiera och genomföra affärer inom snäva tidsbegränsningar. Mercer kan hjälpa private equity-köpare att genomföra snabba men ändå effektiva due diligence-undersökningar, hjälpa till att reducera risk och se till att affären går igenom – samtidigt som vi hjälper till att upprätta en strategi som maximerar värdet.

Säljare behöver rätt perspektiv i sin strategi

Det är enkelt för säljarna att invaggas i falsk säkerhet. Genom att stressa fram en affär riskerar man i stället att hela försäljningen går i stöpet, om inte säljarens strategi inkluderar:

  • Due diligence som identifierar varningssignaler och sådant som riskerar att hela affären går snett, och som hjälper till att lugna den presumtiva köparen.
  • Projektledning som matchar dagens aggressiva tidsramar.
  • Strategiskt perspektiv som hjälper till att maximera affären.
Globala resurser på plats på nolltid

Mercers globala närvaro innebär en stor fördel för både köpare och säljare. Eftersom vi har verksamhet i över 130 länder kan vi på en gång sätta in rätt resurser på rätt plats – resurser som förstår språket, kulturen och de lokala lagarna och reglerna, resurser som kan hjälpa dig att slutföra affären i tid.

Mercers M&A-process

Mercer förstår hela processen, från början till slut. Vi har projektledningskunskaper samt beprövade metoder och verktyg. Vi har erfarna konsulter som kan identifiera risker och integrationsproblem.


Mercers tjänster inom Fusioner och Företagsförvärv

Tala med en konsult på Mercer

Vi är angelägna om att prata med dig. Ange dina uppgifter nedan.
*Required Fields