Mercer Sverige | Om Mercer

Mercer Sverige | Om Mercer

Om Mercer

På Mercer gör vi varje dag skillnad i mer än 110 miljoner människors liv genom att främja deras hälsa, välstånd och karriär. Vår verksamhet är att skapa en säkrare och mer givande framtid för våra kunder och deras anställda – oavsett om vi tar fram prisvärda hälsoplaner, säkerställer inkomst vid pensionering eller matchar arbetstagare med behoven på arbetsmarknaden. Genom att använda analyser och insikter som katalysatorer för förändring kan vi förutse och förstå den individuella inverkan av affärsbeslut, nu och i framtiden. Vi ser människors nuvarande och framtida behov genom en lins av innovation, och vår holistiska ståndpunkt, specialiserade expertis och djupa analytiska kärna underbygger alla idéer och lösningar som vi erbjuder. I mer än 70 år har vi förvandlat våra insikter till handlingar vilket har lett till att människor runt om i världen har kunnat leva, arbeta och pensionera sig väl. På Mercer säger vi att vi Skapar morgondagen idag.

Våra värden

Våra grundläggande värden enar oss som företag – alla kontor och geografiska platser, verksamheter och lösningar, generationer och kulturer. Mer än 28 000 företag och deras anställda runt om i världen blomstrar genom att samarbeta med Mercer eftersom vi anser:

  • Människorna står alltid i centrumDe inspirerar vår innovation, våra lösningar och vår passion.
  • Framtiden formas av handlingarna vi utför idag. Tillsammans har vi kraften att skapa en sundare, lyckligare och mer givande morgondag.

Detta syfte enar våra kollegor runt om i världen, och dessa principer återspeglar vårt engagemang i de personer och familjer vars liv vi påverkar varje dag.

Vår historia

Ända från början har vår verksamhet handlat om att sätta människors framtid i första rummet. År 1945 grundades William M. Mercer, Ltd, i Kanada och växte till en framstående leverantör av försäkrings- och förmånskonsulttjänster. Företaget förvärvades av Marsh & McLennan Companies 1959 och slogs samman med dess avdelning för anställningsförmåner. Firman expanderade genom tillväxt och förvärv och blev en global ledare inom hälsa, pension, investeringar och talang. Trots att tiderna har förändrats och vårt företag har utvecklats är vårt huvudsyfte fortfarande tydligt: Vi gör en positiv skillnad i människors liv. I generationer har kunderna räknat med att vi tillhandahåller värdefulla insikter och förutseende lösningar. Samtidigt som vårt globala omfång och våra resurser har expanderat har även vårt kunnande och vår kapacitet vuxit. Idag arbetar Mercer med kunder på 140 marknader runt om i världen och hjälper dem främja hälsa, välstånd och prestationer för deras viktigaste tillgång – människorna.

Marsh & McLennan Companies

Mercer är ett helägt dotterbolag till MARSH & McLENNAN (NYSE: MMC), ett globalt professionellt tjänsteföretag som erbjuder kunder råd och lösningar inom risk, strategi och arbetskraft. Med en årsomsättning som överstiger $13 miljarder tillhandahåller MMC:s 57 000 kollegor runt om i världen analys, råd och transaktionskapacitet till kunder i mer än 130 länder genom: Marsh, ledande inom försäkringsförmedling och riskhantering, Guy Carpenter, ledande inom risk- och återförsäkringsförmedlingstjänster, Mercer, ledande inom konsulttjänster för talang, hälsa, pension och investeringar samt Oliver Wyman, ledande inom managementkonsulttjänster.